PORTFOLIO

Tragom Hrvatske Baštine Web dizajn, web programiranje

OPIS PROJEKTA

Čuvanje naše baštine

U Hrvatskoj se zahvaljujući njezinom geografskom položaju i utjecaju brojnih kultura razvila raznovrsnost kakva se može naći rijetko gdje u svijetu. Projekt "Tragom hrvatske baštine" zamišljen je kao običajna "slikovnica" koja bi upućene podsjetila, a neupućene educirala o svom tom silnom baštinskom bogatstvu koje Hrvatska ima. I to putem fotografskog ali i pismenog zapisa.

CILJEVI / IZAZOVI

Cilj ovog projekta je razvoj web stranice koja služi kao arhiva raznovrsnih zapisa Kulturno Umjetničkih Društava diljem Hrvatske. Primarni cilj bio je najava izložbe fotografija koje su osmislili Marko Gracin i Slavica Mrkić Modrić. Isti dvojac je i nosioc ovog projekta. Drugi cilj je povrh same izložbe bio osmisliti prikaz KUD-ova i omogućiti daljnje proširenje arhive te ponuditi vizualno filtriranje materijala kroz kartu RH.

WEB DIZAJN

Responzivni dizajn

Danas ukupan dio prometa web stranica odpada 60% na mobilne uređaje. Stoga je veoma važno da se svi se elementi prilagođavaju različitim rezolucijama ekrana.

RJEŠENJE

Ispunjeni su ciljevi projektnog zadatka. Prikazani su materijali KUD-ova (tekstovi, galerije slika, opisi lokaliteta) i prikaz karte RH uz filtriranje sadržaja. Dizajn web stranice je čist uz fokus na iskustvo korisnika i predivne fotografije lokaliteta. U budućnosti je plan proširiti arhivu s video materijalima i omogućiti filter lokaliteta po županijama.

Pogledajte još ...

Čvarak – Delikatesni servis

Dizajn i razvoj web trgovine za prezentaciju i prodaju autohtonih mesnih proizvoda i sireva iz različitih regija Hrvatske, ciljano na korisnike u Europskoj Uniji.

Kast Mehatronika

Dizajn i izrada web stranice uspješne mlade tvrtke koja se bavi CNC obradom metala.