PORTFOLIO

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke Web dizajn, web programiranje, migracija sadržaja

OPIS PROJEKTA

Briga za Zagorkinu baštinu

Jedna od aktivnosti Centra za ženske studije jest i briga za Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke i Zagorkinu baštinu. Memorijalni stan na adresi Dolac 8 otvoren je za posjetitelje 2009. godine.

Centar u stanu provodi dokumentacijsko-informativne, obrazovne i kulturne aktivnosti vezane uz njegovanje, proučavanje i promicanje Zagorkine baštine i drugih tema vezanih uz žensko stvaralaštvo.

CILJEVI / IZAZOVI

Projekt je uključio redizajn postojuće web stranice i migraciju arhivskog fonda. Stara web stranica nije imala dobro iskustvo za korisnike, nije imala prilagodbu dizajna na mobilnim uređajima.

Najveći izazov je bio osmisliti dizajn web stranice koji bi dao osjećaj "popunjenosti" sadržaja, a opet nekakav moderniji iskorak u odnosu na prijašnje stanje. Isto tako bilo je potrebno migrirati arhivski fond i omogućiti administratorima intuitivno ažuriranje sadržaja.

WEB DIZAJN

Responzivni dizajn

Danas ukupan dio prometa web stranica odpada 60% na mobilne uređaje. Stoga je veoma važno da se svi se elementi prilagođavaju različitim rezolucijama ekrana.

RJEŠENJE

Rješenje je povrh novog dizajna web stranice bilo napraviti potpuno novu WordPress temu koja omogućuje jednostavno upravljanje objavama, bibliografijom i arhivskim fondom Marije Jurić Zagorke.

Novi dizajn je potpuni zaokret od prijašnjeg stanja, kako zbog zahtjeva za boljim iskustvom za korisnike, tako i za prilagodbu za mobilne uređaje. Zbog velikog broja materijala, sadržaj je optimiziran za brže učitavanje web stranice.

Pogledajte još ...

Foodoris

Redizajn i migracija bloga ukusnih, prirodnih i cjelovitih recepata. Pronađite inspiraciju za kreiranje vlastitih obroka ili pak probajte pokoji recept ...

Čvarak – Delikatesni servis

Dizajn i razvoj web trgovine za prezentaciju i prodaju autohtonih mesnih proizvoda i sireva iz različitih regija Hrvatske, ciljano na korisnike u Europskoj Uniji.