PORTFOLIO

Kišobran – studentski portal Web programiranje, edukacija

OPIS PROJEKTA

Kišobran – studentska medijska platforma Sveučilišta u Rijeci

Kišobran je projekt Sveučilišta u Rijeci čiji je cilj okupiti i potaknuti studente Filozofskog fakulteta da samostalno istražuju, pišu, uređuju i objavljuju članke i multimediju različitih kategorija vijesti unutar studentske zajednice i šire.

CILJEVI / IZAZOVI

Dva su primarna cilja ovog projekta koji je još u razvoju. Prvi je bio napraviti web portal za kategorizaciju i objavu raznovrsnih članaka, drugi, da studenti imaju edukaciju i mogućnost samostalnog administriranja sadržaja. Pri tome ne samo da dobivaju iskustvo pisanja članaka i uredničke politike nekog medija, nego i set tehničkih znanja potrebnih da bi se uspješno upravljalo sadržajem jednog web portala.

WEB DIZAJN

Responzivni dizajn

Danas ukupan dio prometa web stranica odpada 60% na mobilne uređaje. Stoga je veoma važno da se svi se elementi prilagođavaju različitim rezolucijama ekrana.

RJEŠENJE

Napravljena je prva faza projekta, web portal koji je modularan i spreman na širenje po potrebi, ovisno o novim kategorijama i brojem novih članaka. U pozadini je Wordpress CMS sustav, gdje su prilagođene korisničke role ovisno o ulozi studenata.

Postignuta je dinamika pisac-urednik-administrator, gdje svaki korisnik ima određene ovlasti i prava unutar platforme. Na kraju je napravljena edukacija studenata koji sada samostalno upravljaju web portalom.

Pogledajte još ...

Pizzeria Rustica

Redizajn prezentacijske web stranice popularne pizzerije. Osvježili smo dizajn i prikaz jelovnika, prilagodili web stranicu za mobilne uređaje.

Brandier

Istražite kako smo razvili službene web stranice za full service digitalnu agenciju.