PORTFOLIO

Kišobran – studentski portal Web programiranje, edukacija

OPIS PROJEKTA

Kišobran – studentska medijska platforma Sveučilišta u Rijeci

Kišobran je projekt Sveučilišta u Rijeci čiji je cilj okupiti i potaknuti studente Filozofskog fakulteta da samostalno istražuju, pišu, uređuju i objavljuju članke i multimediju različitih kategorija vijesti unutar studentske zajednice i šire.

CILJEVI / IZAZOVI

Dva su primarna cilja ovog projekta koji je još u razvoju. Prvi je bio napraviti web portal za kategorizaciju i objavu raznovrsnih članaka, drugi, da studenti imaju edukaciju i mogućnost samostalnog administriranja sadržaja. Pri tome ne samo da dobivaju iskustvo pisanja članaka i uredničke politike nekog medija, nego i set tehničkih znanja potrebnih da bi se uspješno upravljalo sadržajem jednog web portala.

WEB DIZAJN

Responzivni dizajn

Danas ukupan dio prometa web stranica odpada 60% na mobilne uređaje. Stoga je veoma važno da se svi se elementi prilagođavaju različitim rezolucijama ekrana.

RJEŠENJE

Napravljena je prva faza projekta, web portal koji je modularan i spreman na širenje po potrebi, ovisno o novim kategorijama i brojem novih članaka. U pozadini je Wordpress CMS sustav, gdje su prilagođene korisničke role ovisno o ulozi studenata.

Postignuta je dinamika pisac-urednik-administrator, gdje svaki korisnik ima određene ovlasti i prava unutar platforme. Na kraju je napravljena edukacija studenata koji sada samostalno upravljaju web portalom.

Pogledajte još ...

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke

Projekt redizajna web stranice projekta Centra za ženske studije. Memorijalni stan sadrži biografiju, bibliografiju i arhivski fond Marije Jurić Zagorke.

Pizzeria Rustica

Redizajn prezentacijske web stranice popularne pizzerije. Osvježili smo dizajn i prikaz jelovnika, prilagodili web stranicu za mobilne uređaje.