PORTFOLIO

Grad Kastav Web dizajn, web programiranje

OPIS PROJEKTA

Službene web stranica Grada Kastva - 2.0

Grad Kastav je u proteklih par godina krenuo u modernizaciju i razvoj informacijskih tehnologija. Od uvođenja e-nabave, razvoja novih web stranica, povećanja transparentnosti javne uprave, pa do pripreme za sustav 'Pametni grad'. Jedan važan kotačić u cijelom procesu je i nova službena web stranica.

CILJEVI / IZAZOVI

Najveći izazov ovog projekta bio je suvisao prikaz velikog broja informacija, navigacija i kategorizacija sadržaja. Web stranica sadrži 55 podstranica, stotine objava i još veći broj dokumenata koje je trebalo migrirati i presložiti sa stare web stranice. Problem je predstavljao i nedostatak prijašnje metrike u vidu analitike ili sl. pa nije postojala jasna ideja razlikovanja 'bitnih' od 'manje bitnih' informacija i navika korisnika.

Tako su i postavljeni ciljevi projektnog zadatka: Bolja struktura informacija sadržaja, moderniji iskorak u dizajnu, jednostavna administracija sadržaja i prilagodba za mobilne uređaje.

WEB DIZAJN

Responzivni dizajn

Danas ukupan dio prometa web stranica odpada 60% na mobilne uređaje. Stoga je veoma važno da se svi se elementi prilagođavaju različitim rezolucijama ekrana.

RJEŠENJE

Rješenje je nova, moderna web stranica razvijena na WordPress platformi. Napravljena je migracija sadržaja, prilagodba administracije za potrebe zaposlenika gradske uprave, moderniji prikaz raznovrsne multimedije (video objave, zvučni zapisi, galerije fotografija).

Na samom kraju razvijen je REST API web servis za povlačenje objava u mobilnu aplikaciju koja je trenutno u razvoju. Za daljnji razvoj, nakon prikupljanja podataka iz analitike i navika korisnika, planira se uvesti napredno filtriranje i pretraga dokumenata.

Pogledajte još ...

Bela Nedeja

Projekt izrade web stranice manifestacije. Bela Nedeja čuva običaje Kastva i Kastavštine, te slavi mlado vino, početak jeseni i bogatstvo običaja Primorsko-goranske županije.

Kast Mehatronika

Dizajn i izrada web stranice uspješne mlade tvrtke koja se bavi CNC obradom metala.