PORTFOLIO

TV Istra Web programiranje, web održavanje

OPIS PROJEKTA

Televizija sa središtem u Pazinu

Iz malenoga grada Pazina, kreativna i mlada ekipa novinara, snimatelja, montažera i tehničara svakoga dana preko televizijskog kanala i društvenih mreža donosi najnovije vijesti s područja cijele Istre i Kvarnera.

Imaju i svoj web portal koji je trebalo malo osvježiti i prilagoditi rastućem brojem pratitelja.

CILJEVI / IZAZOVI

Web stranica TV Istre nije bila adekvatno održavana i nije ispunjavala svoj potencijal obzirom na respektabilan broj svakodnevnih čitatelja. Sve od pozadinskog sustava upravljanjem sadržajem, strukture navigacije pa do preglednosti naslovne stranice, bilo je prostora da se popravi tadašnje stanje.

Uz navedene stavke primarni cilj je bio i omogućiti urednicima portala da samostalno upravljaju sadržajem i multimedijom.

WEB DIZAJN

Responzivni dizajn

Danas ukupan dio prometa web stranica odpada 60% na mobilne uređaje. Stoga je veoma važno da se svi se elementi prilagođavaju različitim rezolucijama ekrana.

RJEŠENJE

Portal je imao svoju strukturu i hijerarhiju sadržaja, tako da se nije išlo na potpuno novi dizjan. Najviše je promjena napravljeno na naslovnoj stranici portala i čišćenju CMS sustava za upravljanje sadržajem.

Napravljen je istaknuti blok s vijestima, dodani su dodatni prostori za banner elemente i presložila se struktura navigacije web stranice. Uz sve navedene stavke, popravili smo i izgled na mobilnim uređajima.

Pogledajte još ...

Vaterpolo klub Primorje Erste Banka

Redizajn web stranice za vaterpolo klub, poboljšana administracija sadržaja i prilagodba za mobilne uređaje.

Kišobran – studentski portal

Projekt izrade web portala za studente Filozofskog fakulteta u Rijeci. Studenti samostalno uređuju i pišu članke o raznovrsnim temama.