PORTFOLIO

Bela Nedeja Web dizajn, web programiranje

OPIS PROJEKTA

Sajam u čast mladog vina

Prva nedjelja listopada već duže od 600 godina čuva običaje Kastva i Kastavštine, te slavi mlado vino, početak jeseni i bogatstvo običaja Primorsko-goranske županije. Uz sajam mladog vina, „Belu nedeju“ obilježavaju prezentacije starih zanata, te zanimljiva kulturna događanja kojima se oživljava baština ovog kraja.

CILJEVI / IZAZOVI

Projekt obuhvaća dizajn i razvoj web stranice manifestacije Bele Nedeje. Primarni cilj projekta je na moderniji način prikazati program i novosti vezano za manifestaciju koja traje 3 dana u godini početkom listopada. Sekundarni cilj je da web stranica u buduće postane multimedijalni arhiv Bele Nedeje.

Najveći izazov predstavljao je osmisliti dizajn, tj uklopiti retro osjećaj manifestacije koja ima toliko dugu povijest i tradiciju s dinamičnim sadržajem i modernijim iskorakom u dizajnu web stranica.

WEB DIZAJN

Responzivni dizajn

Danas ukupan dio prometa web stranica odpada 60% na mobilne uređaje. Stoga je veoma važno da se svi se elementi prilagođavaju različitim rezolucijama ekrana.

RJEŠENJE

Obzirom na vremenski okvir i količinu materijala napravili smo tzv. 'en. One page', scroll stranicu i zasebne podstranice za obavijesti. Dodali smo multimedijske elemente ( video manifestacije, galerije slika ) i označili lokalitete vezano za program Bele Nedeje.

Odabirom boja, ikona, tipografijom i manjom količinom animacija postigao se balans između retro priče manifestacije i modernije web stranice. U pozadini je CMS sustav za upravljanje sadržajem i multimedijom.

Pogledajte još ...

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke

Projekt redizajna web stranice projekta Centra za ženske studije. Memorijalni stan sadrži biografiju, bibliografiju i arhivski fond Marije Jurić Zagorke.

Tragom Hrvatske Baštine

Projekt "Tragom hrvatske baštine" zamišljen je kao običajna "slikovnica" koja bi upućene podsjetila, a neupućene educirala o svom tom silnom baštinskom bogatstvu koje Hrvatska ima ...