PORTFOLIO

Bela Nedeja Web dizajn, web programiranje

OPIS PROJEKTA

Sajam u čast mladog vina

Prva nedjelja listopada već duže od 600 godina čuva običaje Kastva i Kastavštine, te slavi mlado vino, početak jeseni i bogatstvo običaja Primorsko-goranske županije. Uz sajam mladog vina, „Belu nedeju“ obilježavaju prezentacije starih zanata, te zanimljiva kulturna događanja kojima se oživljava baština ovog kraja.

CILJEVI / IZAZOVI

Projekt obuhvaća dizajn i razvoj web stranice manifestacije Bele Nedeje. Primarni cilj projekta je na moderniji način prikazati program i novosti vezano za manifestaciju koja traje 3 dana u godini početkom listopada. Sekundarni cilj je da web stranica u buduće postane multimedijalni arhiv Bele Nedeje.

Najveći izazov predstavljao je osmisliti dizajn, tj uklopiti retro osjećaj manifestacije koja ima toliko dugu povijest i tradiciju s dinamičnim sadržajem i modernijim iskorakom u dizajnu web stranica.

WEB DIZAJN

Responzivni dizajn

Danas ukupan dio prometa web stranica odpada 60% na mobilne uređaje. Stoga je veoma važno da se svi se elementi prilagođavaju različitim rezolucijama ekrana.

RJEŠENJE

Obzirom na vremenski okvir i količinu materijala napravili smo tzv. 'en. One page', scroll stranicu i zasebne podstranice za obavijesti. Dodali smo multimedijske elemente ( video manifestacije, galerije slika ) i označili lokalitete vezano za program Bele Nedeje.

Odabirom boja, ikona, tipografijom i manjom količinom animacija postigao se balans između retro priče manifestacije i modernije web stranice. U pozadini je CMS sustav za upravljanje sadržajem i multimedijom.

Pogledajte još ...

Kast Mehatronika

Dizajn i izrada web stranice uspješne mlade tvrtke koja se bavi CNC obradom metala.

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke

Projekt redizajna web stranice projekta Centra za ženske studije. Memorijalni stan sadrži biografiju, bibliografiju i arhivski fond Marije Jurić Zagorke.